OBLJETNICA – Svečano obilježena 20. obljetnica rada Športske gimnazije

U petak 12.12 obilježena je 20. obljetnica10844834_851179894902364_988707646_o rada i postojanja Športske gimnazije. Uz tako velik događaj proslavili smo i otvorenje novouređenog učeničkog doma koji se nalazi u sklopu škole. Za ovu posebnu prigodu učenici škole pokazali su svoje sportske i plesne sposobnosti, a učenici doma oduševili su sve prisutne svojim folklornim, recitatorskim i glazbenim točkama. 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Uz latino ritmove učenice Paula Hude i Martina Bzik i njihovi partneri pokazali su nam ljepotu latino-američkih plesova dok je folklorni sastav učeničkog doma prikazao spoj moderne glazbe s tradicijom. Naši reprezentativci u nogometu, košarci, taekwondou i ritmičkoj gimnastici osmislili su koreografiju u kojoj su pokazali svoje mogućnosti te na taj način zabavili publiku.

Osim prisutnih čelnika iz Ministarstva i Grada, okupljenima se kratko obratio i ravnatelj, Slobodan Matković: „Tijekom rada vodila nas je misao da se mladim ljudima, koji veliki dio svog vremena posvećuju sportu, omogući srednjoškolsko obrazovanje. Naša se organizacija rada prilagodila sportskim opterećenjima učenika te ih pripremala za ravnopravan nastavak obrazovanja. Mnogo je škola u ovom gradu i zemlji koje se mogu podičiti duljom tradicijom, ali malo ih se može pohvaliti tolikim darovitim učenicima među kojima je bilo i 6 svjetskih prvaka te 28 sudionika olimpijskih i paraolimpijskih igara.“

Osim prigodnog programa zabavnog karaktera, uz ovu svečanu obljetnicu predstavljena je i monografija škole koja slikovito prikazuje njezin put od Savske ceste, gdje je priča započela sa sportskim razredima, preko Horvaćanske u kojoj smo godinama bili „podstanari“ do konačnog preseljenja na sadašnju lokaciju u Selskoj cesti.

Nakon završetka službenog dijela programa, okupljeni su se nastavili družiti uz izložbu postavljenu u školskoj dvorani te na raskošnom domjenku u zajedničkoj blagovaonici.

Hvala vam svima koji ste s nama podijelili našu radost i pomogli da ova obljetnica bude jedna od onih koje se pamte!

 

Tekst: Lea Švec Dumbović

Foto: Ana Kotzmuth

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.