MEĐUNARODNO SPORTSKO NATJECANJE U MAKEDONIJI – Špogi s dvije ekipe osvojio dvije medalje

Prvaci Grada Zagreba u sportskim igrama za školsku godinu 2015./2016. nastupili su na međunarodnom sportskom natjecanju srednjoškolaca prijatelja gradova Grada Skopja pod nazivom “Skopje, 2016.” (Republika Makedonija) od 25. do 28. rujna 2016. godine.

Grad Zagreb predstavljale su sljedeće ekipe:

  • Druga ekonomska škola – futsal M
  • III.gimnazija – košarka M i Ž
  • Športska gimnazija – rukomet M, odbojka Ž
  • Gimnazija Sesvete – rukomet Ž

Na put smo se krenuli 25.09. u kasnim večernjim satima uz ispračaj gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića i veleposlanika Makedonije. Špogi je na put krenuo s dvije ekipe, muškom rukometnom (Ivan Panjan, Ivan Družinec, Paolo Kraljević, Krešimir Obratov Beganović, Vid Starčević, Karpo Sirotić, Daniel Vusić, Anthony Jurman i Stipe Purić) te ženskom odbojkaškom (Bruna Labrović, Sara Odžić, Marija Pavić, Lea Marija Pavlić, Dina Pavić, Karla Milinković, Franka Jakoliš, Petra Kovać i Tamara Tkalčević) uz pratnju voditelja prof. Branke Pavlić i Nine Markovića.

1. dan

Nakon napornih trinaest sati puta, stigli smo na odredište. Po dolasku u Skopje smjestili smo se u hotel te u večernjim satima razgledali grad. Obišli smo sve značajne dijelove Skopja i popili kavu na glavnom trgu. Nakon večere i povratka u hotel bilo je vrijeme za spavanje jer su nas sutradan čekale naporne utakmice. Buđenje je bilo zakazano za 7 ujutro.

2. dan

Svi smo se probudili na vrijeme i nakon doručka uputili smo se prema Sportskoj dvorani Boris Trajkovski. Prva na redu bila je utakmica odbojkašica protiv grada domaćina, Skopja. Cure su bile uspješne i tijesnim rezultatom svladale domaću ekipu ( 2:1 u setovima). Odmah nakon djevojaka na red su došli i dečki koji su bili mrvicu manje uspješni i s gradom domaćinom odigrali neriješenu utakmicu.

Nakon ručka i kratkog odmora usljedila je i druga utakmica djevojaka, protiv Sofije, Bugarska. Umor djevojaka jako se odrazio na rezultat pa je tako, uz malu pomoć sudaca, Sofija došla do svoje druge pobjede (2:0 u setovima). Težak i naporan dan završili smo većerom u hotelu i odlaskom u disco. Što se dalje događalo ostaje u Skopju… „Što se dogodilo u Makedoniji, ostaje u Makedoniji!“ 🙂

3. dan

Naporna noć nije ostavila traga na nama. Spremni i odmorni bili smo u dvorani već u devet sati i s nestrpljenjem smo čekali prvu utakmicu posljednjega dana. Naši rukometaši odigrali su utakmicu sa Sarajevom, BiH te bez ikakvih problema i pobjedom 44:20 osigurali 2. mjesto. Nakon rukometaša došao je red i na odbojkašice koje su isto tako bez ikakvih problema svladale Sarajevo, BiH 2:0 u setovima te tako osigurale 3. mjesto. Uslijedio je ručak te u popodnevnim satima podjela medalja i priznanja uz obraćanje i govor gradonačelnika Grada Skopja. Nakon cijele ceremonije uputili smo se prema Zagrebu i u jutarnjim satima stigli smo doma.

Grad Zagreb vrlo je uspješno završio Međunarodni turnir gradova te se tako u Zagreb vratio sa šest osvojenih medalja od šest ekipa koje su otišle na natjecanje.

Napisala: Tamara Tkalčević, 3.c
Foto: Špogi novosti; arhiva

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.