IZVANUČIONIČKA NASTAVA – Kuća Šenoa oduševila naše učenike

Trudeći se uvijek naše teorijsko znanje obogatiti i onim praktičnim dijelom, naš 3.D odlučio je otići na jedan kratki izlet u Zagreb. Dana 20. listopada, u pratnji profesorice Matee Rošćić, posjetili su kuću Augusta Šenoe.

This slideshow requires JavaScript.

Kuća Šenoa je sinonim za kulturnu baštinu koju su stvorili članovi obitelji Šenoa kroz četiri generacije – tijekom 182 godina života u Zagrebu. To je ujedno i prostor u kojem se nalazi njihova ostavština, a smještena je u Mallinovoj ulici na kućnom broju 27. Uz to, Kuća Šenoa je i naziv autorskog projekta Jasmine Reis, nasljednice ostavštine obitelji Šenoa koji obuhvaća niz aktivnosti tijekom cijele godine, a koje su povezane s likom i djelom Augusta Šenoe i svih Šenoa. Posebni dio projekta Kuća Šenoa namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola.

Koliko se cijeni i poštuje rad i ostavština cijele obitelji Šenoa, govori i pokretanje Udruge pod nazivom “Svi naši Šenoe”, u koju se svatko može učlaniti. Udruga je osnovana sa svrhom štovanja lika, djela i baštine hrvatskog književnika Augusta Šenoe i članova njegove obitelji koji su neizostavni dio povijesti hrvatske književnosti, kazališta, povijesti umjetnosti, slikarstva, leksigografije i pedagogije.

Po završetku obilaska kuće, učenica Lara Štimac imala je priliku zasvirati na starom klaviru na kojem je i Šenoa znao zasvirati, te je na taj način uljepšala naš boravak u kući jednog od najvećih imena hrvatske književnosti, Augusta Šenoe.

Napisali: Maks Škada i Lorena Gavrić
Foto: 3. D

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s