INTERVJU – Tena Kralj: Amorove strelice pogodile su me i na hodnicima Špogija

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Tridesetogodišnju profesoricu engleskog jezika. Tenu Kralj, uz Špogi veže radno mjesto, ali i bezbrižni srednjoškolski dani. Naime, Tena je nekadašnja učenica Športske gimnazije koju je pohađala kao uspješna plesačica standardnih i latino-američkih plesova. Tena se Špogi dream teamu pridružila prošlog rujna, a kada ne radi kao nastavnica, plesu podučava generacije svih uzrasta. Što je najluđe što je napravila kao srednjoškolka, jesu li je u školi, osim petica, pogađale i Amorove strelice te kakav je osjećaj bivše profesore zvati kolegama, ali i mnogo više – otkrila je našim čitateljima u intervjuu.

Što Vas najviše veže za školu?

Za Špogi me veže mnogo „prvih“ uspomena – prvi izlasci, prvi tulumi, odlični prijatelji s kojima se i danas čujem i družim, uspomene iz klupa koje vjerojatno nikada neću ni zaboraviti.

Po čemu najviše pamtite školovanje u Špogiju? Koja su Vam najdraža sjećanja?

Sjećam se obiteljske atmosfere koja je vladala na hodnicima, tada još u zgradi KIF-a, i “spački” kojima sam bila svjedok svakoga dana. Ništa prestrašno, naravno, ali neki su mi se momenti definitivno urezali u sjećanje.

image (11)

Smatrate li da je program Špogija danas lakši ili teži nego što je bio u Vaše vrijeme?

Iz sadašnje perspektive mislim da program nije ni lakši ni teži, a sposobnosti učenika sigurno  su veće i itekako su sposobni sve to savladati.

S obzirom na to da ste bili članica plesne skupine, imate li ove godine velika očekivanja od plesača? Mislite li da Vas mogu nadmašiti?

Apsolutno, mislim da naši učenici mogu pobijediti i s tom ambicijom smo i krenuli s radom na početku školske godine.

 

Pamtite li nekog svog školskog kolegu koji se kasnije razvio kao profesionalni sportaš ?

Nismo nikada bili u istom društvu, ali generacija sam s Damirom Martinom. Bez obzira na površno poznanstvo, osjećaj ponosa što mogu reći da je upravo iz Špogija izašla takva osoba i sportaš je prisutan. Uz njega, bilo je još manje poznatih prvaka te osoba, koje su uspjeh ostvarile i na akademskom te profesionalno-poslovnom nivou, za koje moram također reći da ih se lijepo sjetiti i reći da ih poznam .

Jesu li i Vas prve Amorove strelice pogodile na hodnicima Špogija?

Nisu prve, ali okrznule me jesu. U pitanju je bio plivač mekog srca iz A razreda.

image (13)

Koja je najluđa stvar koju ste napravili u srednjoj školi?

Nisam izvodila baš puno ludosti, bila sam poprilično mirna u školi. Možda najluđa stvar bila je dolazak u školu u četvrtak ujutro direktno iz izlaska u srijedu. Ako se dobro sjećam, čak sam uspjela i dobiti dobre ocjene takvih dana (smijeh).

Jeste li već u srednjoj školi znali da želite postati profesorica engleskog jezika? Jeste li bili odlikašica?

Znala sam da želim studirati jezike, ali nisam imala jasnu sliku posla koji želim raditi. To se dogodilo na fakultetu kada sam dobila priliku zaraditi nešto džeparca u školi stranih jezika i shvatila sam da je to ono želim raditi, a ne smatram klasičnim poslom.

image (18)

Kada gledate iz perspektive profesorice, postoje li učenici koji Vas podsjećaju na Vas u mlađim danima?

Postoji nekoliko učenika koji me podsjećaju na mene i na ekipu iz razreda pa mi uvijek bude smiješno kad moram nekoga opomenuti za nešto što sam zapravo već tisuću puta vidjela iz klupe i sjećam se profesora i njihovih reakcija. Trudim se ostati ozbiljna u takvim situacijama, ali rijetko kada mi uspije.

Kakav je osjećaj bivše profesore danas zvati kolegama? Jesu li Vam najdraži profesori sada najdraže kolege?

Osjećaj je bio vrlo čudan na početku, no s vremenom sam se priviknula. Za neke se profesore još nisam naviknula da ih zovem kolegama i, kada čujem svoje ime izgovoreno njihovim glasom, imam osjećaj da sam nešto krivo napravila, ali vjerujem da će se i to s vremenom promijeniti (smijeh).

1380550_338528689620937_548411736_n

S obzirom na to da ste sada trenerica, kako usklađujete obaveze u školi s trenerskim obavezama? Da morate izabrati samo jedno, što bi bilo Vaš odabir?

Posla je poprilično mnogo u oba smjera, ali uz dobru organizaciju sve se može stići. Pomaže činjenica da volim raditi u školi i volim biti trenerica pa je lakše prisiliti se kada sam umorna i najradije bih odspavala tri dana. Nisam sigurna da bih mogla odabrati samo jedno, a nisam o tome nikada niti ozbiljno razmišljala.

 

Kakvu glazbu slušate? Koja Vam je omiljena playlista za ples?

Slušam skoro sve, izbjegavam techno, deep house i metal ako je moguće, no smatram da svaka vrsta glazbe ima svoju publiku i kvalitete.

received_1228599190489124 - copy

Razgovarale i snimile: Ana Žigić i Laura Ivas

privatne fotke: Tena Kralj, arhiva

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.