KOLUMNA – OPROŠTAJ GENERACIJE: Koliko je teško reći doviđenja znamo samo mi

61486436_436995093757386_8628621007407546368_n - Copy

Koliko je teško reći “doviđenja” znamo samo mi. Možda učenici nekih drugih škola to neće razumjeti, a ni ne moraju. Mi znamo koliko je teško reći “doviđenja” školi u koju smo s osmijehom dolazili, a još ispunjeniji odlazili iz nje i tako pune četiri godine.

Teško je ne voljeti takvu školu. Kolektiv smo kakav se rijetko nalazi. Možda će nekima biti još teže shvatiti činjenicu da nam se nije teško odvojiti samo od naših kolega učenika, nego i od profesora koji su nas i nasmijavali i ljutili sve četiri godine, ali ono najvažnije – puno su nas toga naučili. Možda najvažnija stvar koju su nas naučili je što je to zajedništvo. Zato je ova škola posebna i doslovno prati riječi “drugi dom”. I u ovakvim trenutcima, dok zajedno pišemo oproštajni tekst, suze nam kreću, a riječi same dolaze. No koliko god se trudile, osjećaj koji nas prožima ne možemo opisati riječima jer je neopisiv.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Norijada – 2019.

Iako smo se jutrima mrzovoljni budili i teško ustajali tako rano, sada nam je puno teže buditi se ujutro znajući da je gotovo, da više nikada nećemo sjesti u te klupe i zajedno se smijati nekim glupim forama koje su vjerojatno samo nama smiješne. Norijada i maturalna trebale su biti oproštaj, ali kakav je to oproštaj na kojem se još više vežeš za svoje prijatelje, iako znaš da je to posljednji put da ste svi zajedno?

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Maturalna večer – 2019.

Znamo da smo u Špogi uvijek dobrodošli, ali mi sada moramo krenuti dalje, loviti svoje snove negdje drugdje, a školske klupe ostavljamo nekim novim generacijama da ih dobro čuvaju, kao što smo i mi to radili te da stvaraju tamo neke nove uspomene kojih će se uvijek rado sjećati, kao što se mi sjećamo svojih zajedničkih trenutaka.

61601886_336618117025264_2640334727218724864_n - Copy

Napisale: Matea Biloš i Iva Ivčić

Foto: Privatni arhiv

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.