ERASMUS + U ŠPOGIJU – Kako smo ugostili naše prijatelje iz Njemačke

Kao što smo već izvještavali, početkom ove školske godine naša se škola uključila u projekt ERASMUS +, a nakon što su se naši učenici i voditelji ovoga projekta lijepo zabavili u Mannheimu prošle zime, došao je red i na nas da ugostimo našu ekipu iz Njemačke.

Naime, učenici prvih i drugih razreda Športske gimnazije zajedno s učenicima škole IGMH Mannheim dio su ovog projekta, financiranog od strane Europske Unije, koji podržava mlade učenike te im omogućuje odlazak u inozemstvo u svrhu edukacije. Riječ je o dvogodišnjem projektu koji će trajati još čitave iduće školske godine.

Tema ovog projekta je “Dualna karijera – škola i sport” i upravo zbog toga naša se škola pokazala kao idealan partner. Ove nedjelje, 2.6.2019., učenici škole IGMH sletjeli su u Zagreb te se smjestili u domovima naših učenika, a nekolicina njih i u Učeničkom domu naše škole. Istog tog dana svi su se učenici okupili i krenuli u obilazak grada Zagreba. U ponedjeljak ujutro učenici IGMH-a okupili su se u prostorijama naše škole i sudjelovali u pripremljenim projektima, upoznali našu školu, njene djelatnike i učenike i vidjeli na licu mjesta kako izgleda rad s mladim sportašima.

Utorak je bio rezerviran za jednodnevni izlet, a ovoga puta to je bila Baška na otoku Krku. Srećom, vrijeme je bilo na našoj strani pa su sretnici uključeni u projekt iskoristili sredinu tjedna da se osvježe u moru prije daljnih obaveza. Osim u prekrasnom vremenu, naši prijatelji iz Njemačke uživali su i u komunikaciji sa svojim kolegama iz Športske gimnazije, a rodila su se i neka nova prijateljstva.

Srijeda, kao predzadnji dan njihova posjeta, poslužila je za sportsko druženje na “zagrebačkom moru” – Jarunu, a učenici su imali prilike okušati se u veslanju. U poslijepodnevnim satima organizirana je fešta za učenike i djelatnike, uz opušteno druženje i roštilj.

Posljednjeg dana planirano je završno izlaganje i objava rezultata rada. Nadamo se da će im ovaj posjet Hrvatskoj ostati u što ljepšem sjećanju te da ćemo sudjelovati u još mnogobrojnim suradnjama.

Napisale: Dora Mačvanin i Petra Mrzljak

Foto: Špogi novosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.