VALENTINOVO U ŠPOGIJU – Ljubavi iz školskih klupa

Kao i svake godine, naša škola 14. veljače obilježava Dan sv. Valentina, poznatiji kao Valentinovo. Ljubav, ili makar zaljubljenost, osjeti se u zraku, a povodom praznika svih zaljubljenih naša je škola organizirala razne radionice na kojima su učenici izradili ukrase kojima su uljepšani hodnici i učionice… Srca iskaču odasvud, a danima je bila dostupna i “tajna” kutija u koju su oni sramežljiviji učenici, profesori i djelatnici škole mogli ubaciti svoje pismo namijenjeno toj posebnoj osobi. Mi, novinari, otišli smo korak dalje i odlučili porazgovarati sa Špogi parovima koji su nam otkrili kako su započele njihove romanse, koje su prednosti i mane ljubavi sa školskih hodnika te kako planiraju provesti najromantičniji dan u godini.

Upoznajte Doru, Roka, Iru i Nina!

Dora Mačvanin (2.D) i Roko Lozić (3.B)

Kako i kada ste se upoznali i kako ste završili zajedno?

Iako smo išli zajedno u osnovnu školu, upoznali smo se i zbližili tek prošle godine na izletu na kojem smo oboje bili, uključeni u projekt Erasmus +. Da nas veže nešto više od prijateljstva shvatili smo potkraj ljeta, nakon tri mjeseca svakodnevnih druženja i izlazaka.

Kako planirate provesti Valentinovo?

DORA: S obzirom da se poklopilo da je i sada u tijeku projekt razmjene učenika Erasmus +, pokušat ćemo uklopiti naše planove s unaprijed isplaniranim projektima na koje nismo mogli utjecati. Nadamo se da će sve ispasti kako smo zamislili.

ROKO: Dan ćemo provesti na Sljemenu s ostalim Erasmusovcima, ali, ako ostane vremena, pokušat ću realizirati iznenađenje koje sam pripremio. Psst!

Koje su vam najljepše zajedničke uspomene?

DORA: Dosta teško pitanje, s obzirom da se viđamo svakog dana, ali ako moram nešto izdvojiti, to bi bila zajednička proslava Nove godine.

ROKO: Ima ih puno. Svakako, jedna od onih koje ću pamtiti zauvijek bila je otvaranje ovogodišnjeg Adventa, kada smo zajedno dočekali paljenje lampica na Zrinjevcu.

Koji su plusevi, a koji minusi činjenice da dijelite školske klupe?

DORA: Iskreno, ne vidim nedostatak u tome. Neki kažu da postoji mogućnost da si međusobno dosadite kad provodite toliko vremena zajedno, ali, kad ti netko stvarno znači, mislim da do toga ne može doći.

ROKO: Jedan veliki plus je taj što se viđamo svaki dan, a minus stvarno ne mogu naći.

Nabrojite dvije dobre i dvije loše osobine svojeg partnera.

DORA: Kod Roka najviše volim njegov humor i iskrenost, a negativne stvari zasad ne primjećujem. Ako moram nešto izdvojiti, onda bi to bilo da ponekad zaključi nešto bez da se konzultira sa mnom (smijeh).

ROKO: Dora ima mnogo vrlina, ali dvije koje bih izdvojio su njezina iskrenost i velika količina energije koju ima. Od mana bih izdvojio tvrdoglavost, a voli ponekad i zakasniti (smijeh).

Ira Nujić (4.B) i Nino Vukasović (4. B)

Kako i kada ste se upoznali i kako ste završili zajedno?

Upoznali smo se u Špogiju, idemo zajedno u razred. Bili smo jako dobri prijatelji do trećeg razreda, no onda je naš odnos dobio novu dimenziju i otad smo zajedno.

Kako ćete provesti Valentinovo?

Večer planiramo započeti u jednom otmjenom restoranu, a završiti u noćnom klubu. Nije svaki dan Valentinovo!

Koje su vam najljepše zajedničke uspomene?

Dugo se poznajemo pa je i broj uspomena popriličan. Uživamo svakoga dana u vremenu koje provodimo zajedno – bilo u školskim klupama, bilo izvan škole. Najljepši period bio nam je prošlo ljeto jer nam je prvo koje smo proveli zajedno!

Koji su plusevi, a koji minusi činjenice da dijelite školske klupe?

IRA: Plusevi su činjenica da se viđamo svakodnevno što inače možda i ne bi bilo moguće s obzirom da Nino i nema previše slobodnog vremena. Međusobno si pomažemo kad god možemo i to nas dodatno zbližava. Mislim da minusa nema, lijepo se slažemo i organiziramo svoje vrijeme te ne vidimo negativne strane činjenice da kao par dijelimo i školske klupe.

Nabrojite dvije dobre i dvije loše osobine svojih partnera.

IRA: Dobre stvari kod Nina su humor, pozitivna energija, dobri savjeti, iskrenost i razumijevanje, a loše su da ima manjak slobodnog vremena zbog sporta te njegova tvrdoglavost.

NINO: Ira je vrlo pametna, smiješna, lijepa te uvijek spremna pomoći drugima, ali ponekad je previše tvrdoglava i uporna.

Ovim putem htjeli bismo zahvaliti našim parovima što su ljubazno i strpljivo odgovarali na naša pitanja i maksimalno nam izašli u susret u vezi intervjua. Hvala i sretno! Tino i Luka

Razgovarali: Tino Agić i Luka Pršlja

Foto: Špogi novosti; privatna arhiva

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.