ŠKOLA-PRIJATELJ – Sarajevska V. gimnazija posjetila Špogi

Učenici i djelatnici sarajevske V. gimnazije posjetili su u petak, 14. studenoga, Športsku gimnaziju u kojoj su proveli nekoliko ugodnih sati u opuštenoj atmosferi i druženju s prijateljima. Osim obilaska škole i kratkog programa, našim smo dragim gostima poslužili ukusan doručak u preuređenim prostorima školske blagovaonice. Podsjetimo, prošlog je proljeća Športska gimnazija bila u posjetu prijateljima u Sarajevu pa je ovo, na neki način, bio „uzvratni“ susret. Nakon druženja sa Špogijevcima, sarajevski su učenici obišli zagrebački sajam knjiga – Interliber.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

No, prije njihova dolaska iskoristili smo kratku stanku da porazgovaramo s ravnateljem V. sarajevske gimnazije, koja ima opći i sportski smjer. Gospodin Sejad Šanderović posebno je istaknuo koliko mu je drago da su ove dvije gimnazije ostvarile, sada već tradicionalnu, suradnju.

Kakvi su vaši prvi dojmovi o Športskoj gimnaziji?
Prvi dojmovi izrazito su pozitivni. Sa Športskom smo gimnazijom već ranije ostvarili vrlo pozitivnu suradnju i kvalitetan odnos. Nadam se da će se naši učenici upoznati s vašima i da će ostati u kontaktu. Upravo to i jest svrha ovih naših susreta – druženje i suradnja.

Planira li se u Sarajevu otvoriti specijalizirana gimnazija namijenjena isključivo vrhunskim sportašima?
Poželjno bi bilo da imamo Športsku gimnaziju, ali ne mogu obećati da će biti otvorena niti točno precizirati kad bi se to moglo dogoditi. Zasad radimo na stvaranju preduvjeta za takvo što – u blizini škole grade se bazeni, priprema se atletska staza i slično. Vjerujem da je to pripremanje terena za samostalnu sportsku gimnaziju, poput ove vaše.

Napisale i snimile: Bruna Labrović i Sara Odžić (1.d)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.